Međunarodna asocijacija za informacijsku medicinu je udruga, partner MAIM-a (RF), organizacije osnovane 1999. godine u svojstvu znanstveno-istraživačke i znanstveno-praktične skupine koja okuplja znanstvenike, liječnike i specijaliste informacijske medicine iz više od 40 znanstveno-istraživačkih institucija država CIS. Organizacija je osnovana na prijedlog Međunarodne akademije informatizacije s  konzultativnim statusom pri UN-u te niza društvenih znanstveno-praktičnih organizacija. Među osnivačima su svjetski znanstveni autoriteti kao što akademici međunarodnih akademija medicinskih znanosti, akademija obrazovanja, akademija prirodnih znanosti, Međunarodne akademije informatizacije s konzultativnim statusom pri UN-u i drugi, kao što su V.P. Kaznacheev, Y.A. Rachmanin, A.N. Dimitriev, V.Y. Semke, M.P. Shchetinin, A.Y. Akimov, G.I. Shilov, E.R. Muldashev, L.P. Mihailova, etc.

Informacijska medicina nije samostalna djelatnost već je nadogradnja konvencionalnoj medicini. Osim liječenja somatskih bolesti, informacijska medicina prepoznaje i dijagnosticira poremećaje energijsko-informacijskog aspekta pojedinca te predlaže tehničke i neurokognitivne metode u cilju njihove korekcije. Rezultat je poboljšanje općeg psihofizičkog stanja osobe, smanjenje patoloških somatskih tegoba i jačanje imuniteta.

Aktivnosti organizacije MAIM temelje se isključivo na znanstveno-praktičnim rezultatima međunarodnih stručnjaka i znanstvenika s ciljem stvaranja znanstvene osnove, edukacije i jačanja osobne i društvene adaptacije na promjenjive okolišne čimbenike.

Praktična aktivnost udruge sastoji se od organizacije edukativnih seminara, dijagnostike, dozvoljenih terapija i konzultacija vezanih za individualno i kolektivno psihofizičko zdravlje i snagu u svrhu  adaptacije i realizacije maksimalnog životnog potencijala te dobrotvorna djelatnost.

Osnovni pravci djelovanja:

  • RAZVOJ ADAPTIVNIH MEHANIZAMA POJEDINCA I DRUŠTVA u okolnostima rastućih socijalnih, geoloških, geofizičkih i klimatskih promjena, zaštita pojedinca kroz učenje komplementarnih metoda i jačanje senzornih sposobnosti i energetskog potencijal, zaštita pojedinca i zdravog društva od tehničkih i psiholoških sredstava genocida, programiranja, manipulacije
  • OBRAZOVNA DJELATNOST na području energo-informacijskih tehnologija, koje se od 1999. g. nalaze pod okriljem UN-a (predavanja, referati, članci, seminari, okrugli stolovi)
  • ENERGO-INFORMACIJSKE METODE U CILJU POBOLJŠANJA ZDRAVLJA, A BEZ PRIMJENE FARMAKOTERAPIJE: kontaktne i beskontaktne, na distanci i neposredno, uz pomoć instrumenata i stručnjaka, uz pomoć okolišnih resursa
  • Od 2020. zbog očigledne potrebe stanovništva za znanstveno-praktičnim znanjem i uslugama naše udruge, kao i uslijed interesa lokalnih znanstvenih i medicinskih društava, odlučili smo proširiti djelatnost na područje zemalja jugoistočne Europe; Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.
  • Učlanjujemo liječnike, predstavnike znanstvene zajednice i sve zainteresirane osobe koje će poslije dijagnostike i edukacije biti osposobljene za aktivno sudjelovanje u udruzi, aktivno i uspješno liječenje i pomoć pojedincu i društvu.