212023kol
Informacijska medicina – budučnost prave medicinske struke (prvi dio)

Informacijska medicina – budučnost prave medicinske struke (prvi dio)

Informacijska medicina holistički je pristup zdravlju i dobrobiti koji prepoznaje vitalnu ulogu informacija u funkcioniranju bioloških sustava. Tvrdnja je da informacije, vanjske i unutarnje, igraju temeljnu ulogu u održavanju ravnoteže i harmonije unutar tijela, te da poremećaji u tom protoku informacija mogu dovesti do bolesti i disfunkcije. U ovoj domeni se istražuje integracija različitih informativnih modaliteta za promicanje iscjeljivanja i optimiziranje zdravlja.

Glavni pojmovi:

1. Biopolje i energetska medicina: Informacijska medicina priznaje postojanje biopolja – suptilnih energetskih polja koja okružuju i prožimaju žive organizme. Ta biopolja sadrže informacije koje mogu utjecati na fiziološke i energetske procese u tijelu. Tehnike poput akupunkture, reikija i iscjeljivanja pranom spadaju u ovo područje, fokusirajući se na manipuliranje i usklađivanje protoka tjelesne energije.

2. Frekvencija i vibracija: Informacijska medicina istražuje ideju da stanice i tkiva emitiraju različite frekvencije i vibracije. Na te frekvencije mogu utjecati čimbenici kao što su emocije, misli i podražaji iz okoline. Modaliteti kao što je zvučna terapija, korištenje specifičnih frekvencija za utjecaj na stanično zdravlje, usklađeni su s ovim konceptom.

3. Epigenetika i povezanost uma i tijela: ovo polje prepoznaje moćnu interakciju između genetike, emocija, misli i ponašanja. Koncept epigenetike sugerira da naše okruženje i iskustva mogu utjecati na ekspresiju naših gena. Vjeruje se da tehnike kao što su svjesnost, meditacija i pozitivna vizualizacija pozitivno utječu na zdravlje utječući na ekspresiju gena.

4. Informacijske tvari: Informacijska medicina razmatra utjecaj tvari izvan njihovog kemijskog sastava. Homeopatija, na primjer, djeluje na principu da tvari, čak i kada su jako razrijeđene, zadržavaju informacijski otisak koji može potaknuti tjelesne reakcije iscjeljenja.

5. Svijest i namjera: Moć svijesti i namjere u liječenju središnje je načelo informacijske medicine. Ideja da usmjerena namjera može usmjeriti i pojačati prirodne mehanizme iscjeljivanja tijela istražuje se kroz prakse poput molitve, postavljanja namjere i meditacije…

NASTAVAK USKORO


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *