132023ruj
Edukacija osoblja Doma Zdravlja Zagrebačke županije o suvremenim neurokognitivnim metodama

Edukacija osoblja Doma Zdravlja Zagrebačke županije o suvremenim neurokognitivnim metodama

Obzirom na sve veće radne izazove koji se stavljaju pred zdravstveno osoblje te sve lošiji status u društvu što može rezultirati “burnout-om”. lošijim rezultatima rada, razvojem bolesti potrebno je provesti akcije u smislu prevencije bolesti i održavanja psihofizičkog zdravlja zdravstvenih djelatnika na visokoj razini. Jer jedino tako možemo razvijati zdravo društvo.
Stručnjaci PROFESIONALNE UDRUGE ZNANSTVENIKA I STRUČNJAKA “MEĐUNARODNA ASOCIJACIJA ZA INFORMACIJSKU MEDICINU – MAIM“ zajedno s administracijom Doma Zdravlja Zagrebačke Županije Ispostave Vrbovec i uz podršku Administracije grada Vrbovca 8-10.09.2023. godine drugu godinu za redom organizirali su izlet u odmorištu Nerezine na otoku Mali Lošinj.
Osim odmora, plivanja i noćnog planinarenja na vrh Sv.Nikole (Osorščica) stručnjaci “MAIM” proveli su edukaciju osoblja Doma Zdravlja o suvremenim neurokognitivnim metodama iz područja informacijske medicine: mentalna relaksacija, meditacija, yoga metoda “Pozdrav suncu”, gimnastika po metodi Kacudzo Niši, vježbe disanja po metodi prof.Neumivakina (CIS). Nakon edukacije svi sudionici su dobili dovoljno znanja da naučene metode implementiraju u svakodnevni život i rad s pacijentima.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *